5 Nisan 2010 Pazartesi

KoLYeM




























































































Bu kolyemi kendim yaptım.

Uzun süredir hayalini kuruyordum. Miladını yitirmiş birkaç antik kolyem vardı. O kolyemin objelerinden yararlandım.

nasıl buldunuz güzel değil mi?
ben çok beğendim... :)
Nasıl yapıldığına gelince şöyleki; biraz sert ve şık durabileceğine inandığınız bir kumaş seçiyosunuz.(ben tafta kumaş kullandım) bir gerdanlık şeklinde kumaşı iki parça keselim. (bu gerdanlık kısmıki biraz sert duracak) sonra o ik parça kumaşı birbirine dikiyosunuz ve üzerinden de küçük küçük teğeller yapar gibi dikişleri görünecek antik duracak şekilde(yani sanki eski bir kumaşmışta yapılmış havası vermek için) gerdanlığı bitiriyosunuz uç kısmına da iki düğme dikip diğer ucunada bir ipi kalınlaştırıp kordon ipmiş gibi görünüm verip onuda diğer uca tutturuyosunuz. Bu kısmı kolyeyinin kilit kısmı oluyor.

Artık zevkinize göre istediğiniz türde taş boncuklar ve gümüş objelerle bu kumaşın üzerini süsleyip kolyenizi kullanabilirsiniz.

kolyemin fotoğraflarını daha yakından görmek isterseniz lütfen üzerine tıklayınız. :)

2 yorum:

çok naziksiniz demekki yoruma değer buldunuz efendim çok çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda aktif edeceğim ve bloğunuza uğrayacağım sevgiyle kalın.

YaReDiR SiNeDe EsKi SeVGiLi

Yaredir sinede eski sevgili Eski sevgili eski günler Hayata baksana takmıyor kimseyi Hiçbir şey diriltmez artık geçmişi Ya...