7 Nisan 2010 Çarşamba

NiSaN YaĞMuRu

Nisan yağmuru ol
Yağ gözlerime
Çisil çisil dol kurak gönlüme
İçimde pınar ol Islat dudaklarımı gönlünce
Ben işte o zaman seninim
El ele tutuşsak hep seninle
Issız gecelerde saatlerce
Aşka doysak mutlu olsak,birlikte
Ben işte o zaman seninim

Levent SEÇER

Nisan yağmurları bazen bardaktan boşalırcasına şaka yaparsa da, çoğunlukla günün ya da “Gecenin bir yerinde ılık ılık. / Cisil cisil yağmur olup baharında, / Filiz filiz sevgilerin üzerine.” yağar. Esin kaynağı olur yüreklerimize. Şiirler yazdırır, türküler yaktırır, şarkılar besteletir.

Bilir misiniz, nisan yağmurlarının inanç dünyamızda çokça yeri var. Denir ki: Nisan yağmuru zemzem suyu gibidir, uğurludur. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir.

Nisan yağmurları, sık sık ama kısa kısa yağarlar. Toprak suya kanar. Onun için nisan yağmurları hep dört gözle beklenilmiş. Gelmezse eller gökyüzüne açılıp dualar edilmiş.

Yeşilliğin, yeniden uyanışın, çiçeğin, böceğin hasılı toprak ananın beklediği vuslat olmuş nisan yağmurları... O mis gibi saçılmış, onunla toprak da buram buram kokmuş. Hayat dolmuş. Bizlere, annemize topladığımız burcu burcu sevgi çiçeklerini yetiştirmiş.

NİSAN YAĞMURLARI BEREKETİYLE DOLSUN YUVALARINIZA DÜNYANIZA

4 yorum:

  1. güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim.bahar mahfetti bizi:))nisan duan içinde aminn.kelime doğrulamayı kaldırırsan daha rahat yorum bırakabiliriz.
    sevgilermle

    YanıtlaSil
  2. sevgili yürekten damlalar ben aslında blogumun adını yürekten damlalar düşündüm googldan arattım siz çıktınız biraz gezindim resimlerinizi şiirleri görünce ekledim.bende başka isim aldım..teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. sevgili funda
    senden önce davranmakla iyimi ettim kötümü bilemiyorum ama
    kusura bakma diyim mi:)
    olsun ama senin isminde çok güzel
    adımla seni yakaladığıma çok sevindim.
    hadi bakalım güzel arkadaşlıklara değil mi?

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Şu an yaşadığım yalnızlığımda ustanın şiirini okuyunca biraz olsun rahatladım. Ama göz yaşlarımı dindiremedim benim yaşadıklarımı anlatmış değerli üstadım yüreğine sağlık. Sevgiyle.
    Kamuran Beşlier Zonguldak

    YanıtlaSil

çok naziksiniz demekki yoruma değer buldunuz efendim çok çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda aktif edeceğim ve bloğunuza uğrayacağım sevgiyle kalın.

YaReDiR SiNeDe EsKi SeVGiLi

Yaredir sinede eski sevgili Eski sevgili eski günler Hayata baksana takmıyor kimseyi Hiçbir şey diriltmez artık geçmişi Ya...