
Sizlere netten şu bilgileride derledim aman ne de çok yararı varmış efendim bu İSTİRİDYE MANTARI'nın.
lütfen sizde bilgilenin :)
Ülkemizde üretimine yeni yeni başlanan yaprak mantarının(İSTİRİDYE), tadındaki mükemmelliğiyle diğer mantar türlerinden ayrılmaktadır.
Kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olan mantar şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanıdır.
Vitamin deposu olan İSTİRİDYE MANTARI , insan sağlığını koruyucu B vitaminleri (B1, B2, B3, B5, B7) C ve D vitamini yönünden zengin bir besindir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar, bünyeyi hastalıklara karşı korur.
İSTİRİDYE Mantarın bilinen en iyi bitkisel protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, "Vücut hayvansal gıdalarla protein kadar da yağ alıyor ancak mantarda yağ oranı neredeyse sıfır.
Mantarla vücut saf protein alır" demektedirler. Etin yerini tutan mantarın, protein değeri etten fazladır.
İSTİRİDYE MANTARIN kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Yağ oranı yok denecek kadar düşük olan ve kesinlikle kolesterol içermeyen mantarlar, sağlıklı diyet listelerinde kullanılır.
İSTİRİDYE MANTARI yorgunluğu giderir, düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir ve bedenin gelişmesinde yardımcı olur.
İSTİRİDYE Mantarı barsakların çalışmasını sağlar.
Mantardaki 'Lentinian' adı verilen maddenin tümörleri azalttığı bilinmektedir.
İSTİRİDYE MANTARI , beyin kanamaları, damar sertliği ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

Bu yararlı yazınız için teşekkür ediyorum. Bizde istiridye mantarı üretimi yapmaktayız.
YanıtlaSilsevgili istiridye mantarı;
YanıtlaSilne güzel benim tadı düşndüğümde hep damağımda olan bir lezzettir
bence etten daha güzel bir lezzet bu
siz nasıl pişirilmesini tavsiye edersiniz?
:) Mantarları ince ince kıyın sevdiğiniz kadar soğan ve çarliston biber ve özellikle bol baharat ilave ederek tereyağında kavurun. Tadına doyamayacaksınız.
YanıtlaSilSaygılarımla
istiridye mantarı en lezzetli mantarların başında gelmektedir.. harika bir yazı yazmışsınız yararları konusunda tebrikler..
YanıtlaSil